2010. május 3., hétfő

Citromos-joghurtos, őszibarackos túrótorta /Nők Lapja Cafe/





Piskóta tortalap: 4 tojás, 12,5 dkg cukor, 7,5 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítő
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral ( előzőleg a cukorból egy keveset én mindig a fehérjéhez adok, hogy jól felverődjön), óvatosan beleforgatjuk a fehérjéből vert kemény habot. Ezután hozzászitáljuk több részletben a liszt és keményítő keverékét. Vigyázva, ne törjön össze a hab!
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, 175°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Azonnal lehúzzuk róla a papírt, ha kihűlt, kettévágjuk.
Töltelék:3 ek zselatin, 50 dkg túró, 1 citrom reszelt héja és leve, 10 dkg cukor, 1 cs van.cukor, 2 dl tejszín ( szerintem 4dl is lehetne, legközelebb úgy próbálom ki, ízlés szerint csináljátok), 30 dkg natur joghurt, 25 dkg őszibarack
Tetejére:1 cs színtelen tortazselépor , 2 db őszibarack egészen vékonyra felszeletelve , 1,5 dl tej , 1 cs tejszínízű habpor
A túrót a citromhéjjal és -lével, a cukorral és vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, valamint a pépesített őszibarackot. Az előzőleg kevés hideg vízbe áztatott zselatint felolvasztjuk, de nem forraljuk! A túrós masszához adjuk. Ha már egy kicsit sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a felvert tejszínt.

Sajnos nem tudom melyik kedves sütitündér receptje,de nagyon, nagyon finom torta volt.
Köszönet érte !

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...